Assessment

Descriere program

Cele mai multe companii isi doresc sa aiba cei mai buni manageri. Fie ca se gandesc sa isi ajute angajatii sa se dezvolte in aceasta directie, fie ca se gandesc sa angajeze din afara companiei, Assessment Center-ul reprezinta instrumentul cel mai bun pentru a evalua competentele dorite de catre o companie pentru managerii sai.

In cadrul Assessment Center-ului evaluam setul complet de competente necesare unui manager pentru a livra rezultatele dorite in mediul de de afaceri de astazi: comunicare, lucru in echipa, leadership, relationare cu clientul, abilitati de influentare, abilitati de rezolvare a problemelor, obtinerea de rezultate.

Obectivul programului este sa testeze setul dorit de competente al angajatului sau candidatului, astfel incat decizia de promovare sau de angajare sa aiba cele mai bune sanse de reusita. 

Programul poate fi customizat in functie de abilitatile si competentele specifice ce se doresc a fi evaluate.

Structura programului de Assessment Center

Exercitii si Role Play

1. Exercitii de Grup

In cadrul exercitiilor de grup, candidatii vor lucra in echipe pe o tema data.

2. Exercitii In-Tray

Exercitile de tip In-Tray au un grad de complexitate mai ridicat. Scopul exercitiului este de a evalua capacitatea candidatului de a selecta informatia relevanta, de a prioritize si de a lua decizii sub presiune.

3. Studiu de caz

Acest exercitiu presupune abordarea unei situatii de business si identificarea celor mai bune optiuni posibile. Optiunile stategice vor trebuie prezentate unui for de decizie (evaluatorilor).

4. Role Play

Role Play-ul simuleaza o situatie reala de business din categoria Managementul Conflictului. In cadrul acestui exercitiu, candidatul trebuie sa rezolve o situatie de business in cadrul unei discutii fata in fata. 

Teste psihometrice

1. Chestionar de personalitate

2. Test de abilitati numerice

3. Test de abilitati cognitive

Căutați un plan de training complet?